MenuMenu główne
Powiat Poznański
CZUJKA TLENKU WĘGLA I CZUJKA DYMULink do opłat onlineLink do opłat urzędowych online



Zapowiedzi

Najlepsze przekąski karnawałowe

grafika

Tatar, zimne nóżki (galart), bigos oraz inne tradycyjne przekąski serwowane podczas karnawału (na ciepło lub na zimno) mogą zgłaszać w wielkopolskie restauracje i koła gospodyń wiejskich w konkursie kulinarnym „Przekąski karnawałowe 2025”. Uczestnicy walczą o nagrody Grand Prix w dwóch kategoriach w wysokości 750 złotych. Zgłoszenia przyjmowane są do 2 lutego 2024 r.

Aby wziąć udział w konkursie należy przesłać wypełniony i podpisany formularz zgłoszeniowy (zgłoszenia muszą zawierać szczegółowy opis składników i sposobu przygotowania dań konkursowych) na adres kontakt@smakipowiatupoznanskiego.pl. Więcej informacji, regulamin konkursu oraz formularz zgłoszeniowy dostępne są na stronie organizatora, czyli Instytutu Skrzynki – Instytut Dokumentacji, Rozwoju i Promocji Dziedzictwa Kulturowego i Kulinarnego Powiatu Poznańskiego. Dodatkowo, na laureatów z powiatu poznańskiego czekają Certyfikaty za Najlepszy Smak Powiatu Poznańskiego 2024. Konkurs odbywa się pod honorowym patronatem starosty poznańskiego Jana Grabkowskiego.

Przygotował: Instytut Skrzynki

grafika

 

Redaktor: Tomasz Sikorski
Opublikowano: 14 stycznia 2025