MenuMenu główne
Powiat Poznański
Czujka tlenku węglaLogo opłat urzędowych onlineLogo opłaty urzędowe online



Zapowiedzi Wydarzenia Relacje

Finalistka ze Swarzędza

Uczennica III klasy Technikum Gastronomicznego ZS1 w Swarzędzu, Agnieszka Jezierska zakwalifikowała się do Finału Ogólnopolskiego Międzynarodowego Konkursu Kulinarnego „Les Chefs en Or 2016″, organizowanego przez Selgros Cash&Carry i Transgourmet. Finał odbędzie się 14 czerwca w Ożarowie Mazowieckim.

Uczennica Swarzędzkiej Jedynki, pod opieką nauczycieli przedmiotów gastronomicznych, Katarzyny Rezler i Agnieszki Wójcik, przygotowała „smażony w miodzie kulbin, w towarzystwie puree z kopru włoskiego oraz espumy cytrusowej, z dodatkiem chrupka z czerwonej komosy ryżowej”.

Agnieszka wykazała się dużą kreatywnością i zaangażowaniem w przygotowaniu receptury i doborze wyszukanych surowców. Z dużym zamiłowaniem do gotowania mozolnie ćwiczyła perfekcyjne wykonanie swojej potrawy. Do finału zostało zakwalifikowanych tylko czterech uczniów z całej Polski.

Chefs en Or to jeden z największych konkursów kulinarnych we Francji. Finalista krajowej edycji zmierzy się z reprezentantami innych krajów w Międzynarodowym Finale „Les Chefs en Or 2016  w Paryżu.

Tekst i zdjęcie: Katarzyna Rezler

zdjecie potrawa konkursowa(4)

Redaktor: Tomasz Sikorski
Opublikowano: 1 czerwca 2016