Zapowiedzi Wydarzenia Relacje
O bezpiecznej żywności
Wielkopolska Izba Rzemieślnicza w Poznaniu wraz z Wielkopolskim Cechem Rzeźników-Wędliniarzy-Kucharzy organizuje Ogólnopolskie Seminarium dotyczące bezpieczeństwa żywności. Odbędzie się ono 30 czerwca o godz. 11.00 w Wielkopolskiej Izbie Rzemieślniczej w Poznaniu przy al. Niepodległości.
Podczas Seminarium swoje referaty wygłoszą prof. Stanisław Kowalczyk oraz dr. Marek Posobkiewicz. W programie przewidziano również liczne dyskusje. Zaproszenie do udziału w seminarium przyjęli przedstawiciele ścisłego kierownictwa Inspektoratu Weterynaryjnego, Inspekcji Jakości Handlowej Artykułów Rolno – Spożywczych oraz Państwowej Inspekcji Sanitarnej.
Ranga i wiedza prelegentów daje gwarancję na przedstawienie merytorycznych rozwiązań, ewentualnie zgłaszanych problemów i wątpliwości. W aktualnie panującym gąszczu przepisów, oznaczeń i etykiet trudno jest się zorientować producentom, a cóż dopiero konsumentom. Stąd pomysł na zorganizowanie seminarium.