Zapowiedzi
Smak Chleba w Szreniawie
Instytut Skrzynki oraz Muzeum Narodowe Rolnictwa i Przemysłu Rolno-Spożywczego w Szreniawie zapraszają producentów, przetwórców, restauracje, gospodarstwa agroturystyczne, koła gospodyń wiejskich i inne zakłady gastronomiczne z terenu powiatu poznańskiego do udziału w konkursie na „Najlepszy Smak Powiatu Poznańskiego 2021 – Smak Chleba”. 22 sierpnia podczas odbywającej się na terenie Muzeum imprezy plenerowej pod nazwą „Przeszłość przyszłości. Dożynki na Biskupiźnie” przyznane zostaną certyfikaty za najlepsze pieczywo żytnie, pszenne, mieszane oraz inne potrawy z dominującym udziałem pieczywa.
Wypełniony i podpisany formularz zgłoszeniowy należy przesłać na e-mail kontakt@instytutskrzynki.pl do 21 sierpnia włącznie. Uczestnicy konkursu będą mogli zaprezentować do degustacji swoje wyroby również uczestnikom wydarzenia „Przeszłość przyszłości. Dożynki na Biskupiźnie” w dniu rozstrzygnięcia konkursu. Konkurs odbywa się pod patronatem starosty poznańskiego, Jana Grabkowskiego. Szczegółowe informacje nt. konkursu, regulamin oraz formularz zgłoszeniowy znajdują się na stronie Smaki Powiatu Poznańskiego w zakładce “konkursy i akcje”.