Zapowiedzi Wydarzenia Relacje
Z myślą o konsumentach
Wielkopolska Izba Rzemieślnicza w Poznaniu tradycyjnie już zorganizuje cykl wydarzeń „Wielkanoc – Mięsne Święta – Polska Tradycja”. Organizatorzy imprezy przez kilka tygodni będą starali się zwrócić szczególną uwagę zarówno producentów jak i klientów na to, z czego w Wielkopolsce słyną tradycyjne, wielkanocne jadłospisy.
W trakcie cyklu imprez wiele zakładów podda się bardzo surowej certyfikacji. Ma ona być podpowiedzią dla konsumentów, co naprawdę smacznego i rzetelnie przygotowanego wybrać z przebogatej, a nie zawsze uczciwej oferty sklepów.
Tegoroczna „Wielkanoc – Mięsne Święta – Polska Tradycja” rozpocznie się 19 lutego oceną wyrobów zgłoszonych do certyfikacji. Następnie, w dniach 20-21 marca, w trakcie Targów Edukacyjnych na terenie MTP, zostanie przeprowadzona akcja promująca polskie wędliny i mięsa.
Wreszcie, 28 marca organizatorzy zaproszą na całodzienną imprezę plenerową, która odbywać się będzie podczas inauguracji Jarmarku Wielkanocnego. Do wspaniałego stołu wielkanocnego i degustacji zaproszeni zostaną wszyscy, którzy przyjdą na Stary Rynek w Poznaniu.
Tego samego dnia odbędzie się także Ogólnopolskie Wielkanocne Spotkanie Hodowców, Przetwórców i Handlowców Branży Mięsnej, na którym poznamy listę zakładów, które oferują certyfikowane wyroby.