Relacje
Festiwal Dyni na Szlaku
W Deli Parku odbył się VII Festiwal Dyni. Tegoroczna edycja imprezy okazała się wyjątkowa, bowiem wydarzenie to dołączyło do Szlaku Kulinarnego „Smaki Powiatu Poznańskiego”. Na scenie nastąpiło uroczyste wręczenie tabliczki znamionowej oraz certyfikatu członkostwa. W uroczystości przekazania uczestniczył pełniący obowiązki dyrektora Instytutu Skrzynki, Jan Babczyszyn, a także gość specjalny festiwalu, Karol Okrasa.
Jedną z atrakcji imprezy był pokaz kulinarny w wykonaniu tego drugiego. Uczestnicy festiwalu z ciekawością przyglądali się procesowi tworzenia wyśmienitego risotto z dynią, które następnie mieli okazję degustować. Chłodne powietrze nie było nikomu straszne, gdyż świetna atmosfera, place zabaw dla dzieci, warsztaty oraz stoiska rzemiosła i lokalnych producentów i wytwórców zagwarantowały moc atrakcji. Nie mogło też zabraknąć setek dyń, które podkreśliły jesienny klimat imprezy. Więcej informacji na stronie Szlaku Kulinarnego Smaki Powiatu Poznańskiego.
Autor: Liliana Kubiak