Edukacja
Konkurs gastronomiczny
W Zespole Szkół im. Gen. Dezyderego Chłapowskiego w Bolechowie odbyła się kolejna edycja Wielkanocnego Konkursu Gastronomicznego na najlepszą potrawę wielkanocną i aranżację świątecznego stołu. Celem konkursu było rozbudzenie kreatywności, rozwijanie zainteresowań oraz promocja talentów sztuki kulinarnej.
Zadaniem uczestników było przygotowanie potraw wielkanocnych oraz nakrycie świątecznego stołu. Do konkursu przystąpiło 32 uczestników z klas zawodowych i technikum. Przygotowane potrawy, precyzja ich wykonania i podania zachwycały nasze jury, które postanowiło nagrodzić następujących uczestników konkursu.
Zwycięzcy w kategorii „Potrawa wielkanocna”
1. Wiosenna tarta – Weronika Szymczak, Daria Budych
2. Chrzanica, Jajka w gniazdku – Zuzanna Adamska, Sara Krych
3. Medalion „Szefa”, Świąteczny żurek, Cynamonowe jabłko – Wiktoria Rosół , Marika Madeja
Zwycięzcy w kategorii “Stół wielkanocny”
1. Monika Rembacz i Wioletta Makowska
2. Agnieszka Lossa, Agata Klewenhagen
3. Roksana Rączkowiak, Roksana, Oliwia Kopiczko