W mediach o nas
Po raz pierwszy MŚ Baristów wygrała kobieta (27.06.2018)
Agnieszka Rojewska profesjonalnie parzy kawę od 10 lat, jest samoukiem. Do świata baristów weszła przez przypadek. Kawę z mlekiem potrafi przygotować tak, że smakuje jak “roztopione lody czekoladowe z dodatkiem ciepłego dżemu truskawkowego”. Baristka zdradza “Wysokim Obcasom” m.in., czy trzeba inwestować w drogi ekspres, by przygotowywać dobrą kawę w domu.
W dzieciństwie grała w piłkę nożną i tenisa ziemnego, a swoją przyszłość wiązała ze sportem. Kiedy problemy zdrowotne stanęły na przeszkodzie kariery sportowca, Rojewska zdecydowała, że zajmie się sportem od strony menedżerskiej. Znalazła odpowiednie studia w Londynie, jednak by ubiegać się o całoroczne stypendium, pierwszy rok studiów o podobnym profilu musiała zrobić w Polsce. Tylko dlatego została w Poznaniu. Latem znalazła pracę w sieciowej kawiarni i na studia do Londynu już nie pojechała.
Gazeta Wyborcza (Wysokie Obcasy)