MenuMenu główne
Powiat Poznański
Likwidacja azbestu


<< kwi 2025 >>
pwścpsn
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4

Terminy imprez mogą ulec zmianie

Zapowiedzi Wydarzenia Relacje

Smak Powiatu Poznańskiego

Już dziś, po raz drugi podczas Ogólnopolskiego Festiwalu Dobrego Smaku w Poznaniu, odbędzie się konkurs „Smak Powiatu Poznańskiego”. Konkurs realizowany jest przez Fundację Ogólnopolskiego Festiwalu Dobrego Smaku wspólnie z powiatem poznańskim. Jego celem jest promocja i wyróżnienie wysokiej jakości produktów spożywczych wytwarzanych na terenie gmin powiatu poznańskiego.

Obrady jury, w którym pod przewodnictwem Piotra Bikonta zasiądą dziennikarze, szefowie kuchni, przedstawiciel władz powiatu poznańskiego oraz przedstawiciel organizatora Ogólnopolskiego Festiwalu Dobrego Smaku odbędą się w piątek 12 sierpnia 2016 roku w hotelu Kolegiackim a uroczyste wręczenie nagród nastąpi tego samego dnia około godziny 18.00 na scenie festiwalu na poznańskim Starym Rynku. Jury przyzna nagrodę główną – statuetkę „Smak Powiatu Poznańskiego 2016”, oraz nagrody dodatkowe i wyróżnienia.

W konkursie udział mogą wziąć produkty i przetwory wytwarzane, uprawiane i/lub hodowane na terenie miast i gmin powiatu poznańskiego: mięso i przetwory mięsne, ryby i przetwory rybne, nabiał, przetwory warzywne i owocowe, napoje alkoholowe i bezalkoholowe oraz wypieki. Warunkiem koniecznym jest dostępność zgłaszanych produktów w handlu detalicznym na terenie gminy-powiatu.

Redaktor: Administrator strony
Opublikowano: 12 sierpnia 2016