Zapowiedzi
Smaki na dożynkach
Wśród atrakcji Dożynek Miejskich w Poznaniu, organizowanych w sobotę 3 września br. w Parku Wilsona, znajdzie się także konkurs kulinarny z wiedzy o regionalnych potrawach oraz gwarze poznańskiej organizowany przez Instytut Skrzynki – Instytut Dokumentacji, Rozwoju i Promocji Dziedzictwa Kulturowego i Kulinarnego Powiatu Poznańskiego, operatora Szlaku Kulinarnego „Smaki Powiatu Poznańskiego”.
Na uczestników konkursu będą czekać między innymi lokalne produkty przygotowane przez członków szlaku: miody z pasieki Miody Ibrona, piwo z Browaru Szreniawa, konfitury z Borówkowego Gaju, wędliny z Wiejskiego Stołu Dr. Maryniaka, owoce z Rolniczo-Sadowniczego Gospodarstwa Doświadczalnego Przybroda oraz sery od LA PECORA NERA – Manufaktura Serów. Te ostatnie zdegustować będzie można także na stoisku kiermaszowym. Będą też upominki od powiatu poznańskiego. Chętnych do udziału w konkursie kulinarnym zapraszamy pod scenę ok. godziny 19.00.
Źródło: Instytut Skrzynki