MenuMenu główne
Powiat Poznański
Likwidacja azbestu


<< kwi 2025 >>
pwścpsn
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4

Terminy imprez mogą ulec zmianie

Relacje

Smaki Powiatu w TVP3

smaki powiatu w tvp

Kajetan Świokła, szef kuchni współpracujący z Instytutem Skrzynki, wziął udział w programie „Przystanek Slow Food” realizowanym przez TVP3 Poznań. W plenerze, w cieniu platanów rosnących obok pałacu na terenie Muzeum Narodowego Rolnictwa i Przemysłu Rolno-Spożywczego w Szreniawie, zaproponował dwa dania: białą kiełbasę w kiszonej kapuście duszoną w piwie oraz perlicę.

Szef podkreślił znaczenie lokalnych producentów i wytwórców w regionalnej kuchni: białą kiełbasę przygotował Wiejski Stół Dr Maryniak, który będzie także bohaterem jednego z odcinków programu. Nie mogło także zabraknąć piwa z Browaru Szreniawa, który również jest członkiem Szlaku Kulinarnego „Smaki Powiatu Poznańskiego” – wszak nagranie realizowane było tylko kilkadziesiąt metrów od zabytkowej Gorzelni, gdzie warzony jest ten złoty trunek. Emisja programu planowana jest na listopad tego roku. Już teraz zapraszamy do skorzystania z przepisów szefa kuchni, które dostępne są na stronie szlaku.

Źródło: Instytut Skrzynki

smaki powiatu w tvp smaki powiatu w tvp

Redaktor: Tomasz Sikorski
Opublikowano: 8 września 2022